BIM in actie zien?

Bekijk hier een demo van BIM

Waarom BIM

Ontdek de kracht van BIM

BIM is een geïntegreerd proces waarin alle projectpartners samenwerken binnen een digitale omgeving, waarin alle kenmerken van een project komen te hangen, waaronder het 3D ontwerpmodel, diverse aspectmodellen, planningen en kosten.

BIM maakt bouwen virtueel. Met uw tekeningen en informatie in BIM bespaart u niet alleen tijd, maar ook onnodige kosten. BIM, oftewel Building Information Modeling, is een methode waarbij alle benodigde informatie van alle partners in het bouwproject overzichtelijk op 1 plek staan. Daarnaast maakt u met BIM een digitaal prototype van uw bouwproject; vóórdat u daadwerkelijk van start gaat met bouwen.

BIM helpt u:

  • Met het voorspellen van de prestaties van het gebouw.
  • Met het visualiseren van de gevolgen van veranderingen in het ontwerp.
  • Om kostbare fouten tijdens de uitvoering te minimaliseren.
  • Om nauwkeuriger kostenramingen te maken voor de bouw en de exploitatie.
  • Om automatisch planningen (4D) en kostenramingen (5D) uit uw model te halen.

Daarom BIM

Staat er een foutje in de bouwtekening? In BIM past u het eenvoudig aan en alle partners beschikken direct over de juiste versie van uw bouwplannen. Geen verloren tijd, geen extra kosten voor het herstellen van uw fouten en distribueren van de aangepaste tekeningen. BIM maakt bouwen niet alleen virtueel, ook overzichtelijk, efficiënter en goedkoper!

Moet er een wijzigingen worden doorgevoerd? Met de BIM werkmethode analyseert u eenvoudig de gevolgen van deze wijziging voor de daaraan gerelateerde onderdelen in het proces. BIM maakt hiermee risico’s en effecten direct inzichtelijk.

Met Autodesk Building Information Modeling (BIM) oplossingen, ervaart u mínder (tijd)verspilling en méér productiviteit. Autodesk BIM oplossingen omvatten het Autodesk Revit-platform, Autodesk Navisworks, Autodesk Ecotect Analyse en AutoCAD-software.

Open BIM

Open BIM is een universele aanpak om op basis van open uitwisselingstandaarden en processen gezamenlijk te werken aan het ontwerp, uitvoering en beheer van bouwwerken. Op basis van de Open BIM aanpak kunnen alle partijen samenwerken, ongeacht welke software ze gebruiken.

Wij ondersteunen klanten al enkele jaren met het communiceren volgens deze open uitwisselingsstandaarden, zoals IFC en XML. Belangrijk bij deze open uitwisseling zijn goede werkafspraken en de juiste opbouw van uw native bestand en uw exportbestand.

Interesse in BIM en Open BIM? Neem nu contact met ons op!