BIM Dossiers

 • BIM inzetten voor ‘groenere’ ontwerpen

  De hoeksteen van BIM is de kwalitatieve informatie die het biedt over het ontwerp. Deze white paper duikt in een praktisch voorbeeld van hoe architecten deze informatie kunnen gebruiken om snel en nauwkeurig een energie-analyse uit te voeren op prille bouwontwerpen.

  Deze white paper is in het Engels.
  Using BIM for Greener Designs (pdf – 82KB)

 • BIM voor duurzaam ontwerpen

  BIM faciliteert complexe processen en analyses die voorheen te bewerkelijk of te duur om uit te voeren waren. Deze white paper beschrijft hoe Autodesk’s speciaal gebouwde BIM-oplossingen de belangrijkste aspecten van duurzaam ontwerpen en ‘groene’ certificering ondersteunen.

  Deze white paper is in het Engels.
  BIM voor Sustainable Design (pdf – 609Kb)

 • SmartMarket verslag: het transformeren van ontwerp en constructie naar een grotere productiviteit in de bouwsector

  Om iedereen in de bouwsector beter inzicht te kunnen geven in de breedte en diepte van BIM brengt McGraw-Hill Construction dit SmartMarket verslag uit over Building Information Modeling. Het doel van het onderzoek was om ervaren gebruikers aan het woord te laten over de mate van BIM adoptie, implementatie, waarde en impact binnen hun bedrijf.

  Het verslag is in het Engels.
  BIM – Transforming Design & Construction to Achieve Greater Industry Productivity (pdf – 3657Kb)

 • De zakelijke waarde van BIM

  Dit rapport geeft antwoord op de vragen: Wie gebruikt BIM? En waaruit putten zij de echte zakelijke waarde? In dit rapport leest u over de resultaten van BIM adoptie, gebruik, impact en infrastructuur en leest u case studies en interviews.

  Het rapport is in het Engels.
  McGraw-Hill SmartMarket Report – The Business Value of BIM (pdf – 3700Kb)

 • BIM & IPD (Integrated Project Delivery)

  Binnen de bouwsector is er een groeiende interesse in Integrated Project Delivery (IPD) en de rol die BIM kan spelen bij het bevorderen van integratie tussen professionals in de bouw en de verbetering van de ontwerpresultaten. Dit document bestudeert IPD en beschouwt haar impact op de bouwsector en hoe BIM centraal staat in de procesveranderingen die IPD zal brengen.

  Het rapport is in het Engels.
  BIM & IPD White Paper.pdf (pdf – 573Kb)